Els de quart anem al Museu Blau
Qui es menja a qui?
Amb aquesta pregunta, hem començat el nostre recorregut al museu per treballar diversos aspectes de la cadena alimentària:

Algues
Les algues són la baula que uneix el món microbià i el món de les plantes. Com els microorganismes, també són poc conegudes.

Plantes
El seu paper fonamental en l’ecosistema és la captació d’energia mitjançant la fotosíntesi, que no és, però, exclusiva d’aquest grup (les algues i altres protists i també alguns grups de bacteris són fotosintètics).

Fongs
Considerats durant molt de temps plantes, els fongs constitueixen un grup que comparteix característiques amb les plantes i els animals. Tenen com a funció principal la descomposició de la matèria orgànica. En aquest àmbit hem pogut conèixer una col·lecció de bolets de Catalunya, de fongs i líquens.

Animals
El món dels animals potser és el més vistós i conegut per l’ésser humà, especialment els animals de grans dimensions. Però el planeta és habitat per milers d’espècies que ocupen molts nínxols ecològics i tenen papers importants en les xarxes tròfiques. Es mostra què són els animals, com funcionen, i les adaptacions que han assolit al llarg de l’evolució per alimentar-se i moure’s.
Aquest és el recorregut didàctic que els de quart de primària hem treballat al Museu de Ciències Naturals.
Una experiència didàctica molt interessant!





