L'escola en 6 minuts

Projecte educatiu

L’Escola Sant Lluís Gonçaga va néixer l’any 1904. D’aleshores hem anat evolucionant i millorant gràcies a la confiança que vostès han dipositat i dipositen a la nostra escola. Fa molts anys que estem al servei dels infants de La Garriga i altres poblacions dels voltants.

Impartim ensenyament basat en els valors universals de l’humanisme cristià, afavorint una síntesi entre fe, cultura i vida. Durant tots aquests anys el nostre Projecte Educatiu ha anat evolucionant per oferir una educació integral de l’alumne i capacitar-lo per a un treball, personal i solidari, de transformació de la realitat.

A més a més de la nostra Llar d’infants, des de la darrera reforma educativa, oferim tres nivells educatius: Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria.

Caràcter

Aquest model d’educació fa que la nostra escola sigui una autèntica comunitat educativa, amb una participació efectiva de tots els seus components:

 • La institució titular:
  Fundació d’Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa: responsable última de tot allò que afecta l’escola. Delega la funció de gestió del centre en la figura del Director i la resta de l’Equip Directiu.
 • Els alumnes:
  Protagonistes fonamentals de llur formació, amb l’acompanyament, el suport i l’autoritat dels mestres i professors i de les famílies.
 • Els mestres i professors:
  Agents directes de l’acció educativa. Responsables de la instrucció acadèmica i la formació moral de l’alumnat.
 • El personal d’administració i serveis:
  Al servei de les famílies i el claustre per a una correcta gestió del funcionament general i administració del centre.

PASTORAL: Lema i personatges 2020/21

Sant Lluís Gonçaga: una mirada oberta als altres

En acabar aquest curs passat, tan estrany, amb tots els serrells que encara pengen directament conseqüència de la situació de pandèmia i d’estat d’alarma que hem viscut… Hi hem estat pensant i donant voltes i els ulls, el cor i el pensament se’ns n’anaven al sant que dóna nom a la nostra escola, SANT LLUÍS GONÇAGA, una mirada oberta als altres!.

No és, ho reconeixem, un sant dels anomenats populars. Queda lluny l’any que com a escola ens vàrem plantejar de “recuperar” la figura, la imatge i la història del sant que havia estat i és PATRÓ DE LA JOVENTUT. Per molts de nosaltres, també per la majoria dels alumnes i de llurs famílies, fou una descoberta.

Sant Lluís no era, només, aquell sant amb rostre angelical,  mirada perduda i lliri a la mà, com sovint el representen. Lluís de Gonçaga va ser un noi capaç de saber “PRENDRE TEMPS”… Algú que, lluny de disparar primer el tret i després apuntar, més aviat sabia trobar el temps per pensar, discernir i decidir les coses. No era pas lent en res. Sabia prendre’s el temps que calia per cada cosa: la pregària, l’estudi i la formació, el servei, la família, els amics… Sant Lluís fou un noi d’una extraordinària i exquisida HUMILITAT. Humilitat que el durà a conquerir altes cotes de PAU de manera que sempre, amb tothom, amb tot i per tot fou un home PACÍFIC i PACIFICADOR.

Tot plegat el predisposarà i farà del nostre sant una persona sempre al servei dels altres . Per mantenir sempre aquesta PAU dins seu va descobrir que no hi havia camí més eficaç i intensiu que ser OBEDIENT al Pare, i DISPONIBLE sempre per fer el seu voler, que no serà cap altre més que el de SERVIR i ESTIMAR qui ho necessiti.

Actualitat de la Pastoral

Comiat del bisbe Saiz Meneses

Acte de comiat de les escoles de la fundació Escola i Vida del fins ara bisbe de Terrassa Josep Àngel Saiz Meneses, recentment nomenat bisbe de Sevilla.

Visita de mossèn Santi

Com cada any, ens visita mossèn Santi per viure conjuntament la joia de l’Advent i el Nadal proper, que simbolitzem posant la figura de l’infant Jesús als pessebres de les nostres aules.

Temps d’Advent

Temps d’Advent, de joiosa espera de l’arribada de l’infant Jesús. A l’escola, simbolitzem mitjançant un esbarzer i les seves punxes les dificultats que trobem en el dia a dia per ser millors i saber donar-nos als altres. Però l’esbarzer també …

Una mirada oberta als altres

L’equip de mestres i professors/es d’Infantil, Primària i Secundària ens hem reunit per compartir i treballar el lema de pastoral d’aquest curs que girarà al voltant de la figura de Sant Lluís Gonçaga, patró de la nostra escola. A partir …

Guanyadors del Concurs Bíblic 2019-2020

Des de l’assignatura de religió, cada any animem als alumnes de l’escola a participar al Concurs Bíblic de Catalunya. El curs passat, tres alumnes de secundària del nostre centre van ser premiats en les següents categories: Aitana García García: 1r …

L’escola és oberta…encara que treballem des de casa

Les aules són ben buides… però l’aprenentatge continua. Les mestres són a casa, com nosaltres i les nostres famílies…però segueixen preguntant-nos com estem. Els tutors i tutores estan confinats…però segueixen donant abraçades digitals i enviant petons quan ens veuen moixos …

Celebrem el NADAL a l’escola

Celebrem el Nadal a l’escola Nadal 2019 Size : 395.3 kB Format : PDF

Campanya de Nadal de recollida d’aliments

Els alumnes de l’escola participen a la Campanya de Nadal de recollida d’aliments Campanya Nadal Recollida D’aliments Size : 756.6 kB Format : PDF

Instal·lacions

Realitza una visita virtual per les nostres instal·lacions. Escull l’espai, desplaça el ratolí i descobreix l’escola en 360 graus. Una manera innovadora de visitar l’escola des de qualsevol lloc.

D’on venim?

Sant Lluís, 100 anys d’história

Des de 1904 fins ara, l’escola ha passat per diferents etapes i per molts reptes, pero podríem dir que el més important s’ha mantingut al llarg d’aquests 100 anys: l’educació de moltes persones del nostre poble. Això ha estat possible gràcies a molts pares entossudits a triar un tipus d’opcio educativa per als seus fills, juntament amb la dedicació dels professors. Gràcies a tots el que heu treballat per aconseguir…

“Aquesta petita història del St.Lluís”.