Can Ribas de Montbui: oliveres, olives i oli.
Envoltats de bonica natura els Tigres de P5, els lleons de P4 i els Cocodrils de P3 hem anat a fer un taller d’oli.
Tot caminant hem arribat al camp d’oliveres, les hem observat i hem picat les branques amb uns pals amb l’ajuda dels monitors i monitores. Ens hem adonat que les olives queien al terra, les hem collit, tocat i olorat. Fins i tot hem agafat una xarxa per tal de no ajupir-nos tant!
Tot seguit, hem posat les olives en una mà de morter, hem picat amb el morter i la mà ben oberta per partir-les, les hem posat en un pot amb llimona, all, fulles de llorer, farigola, romaní, fonoll, sal i aigua.
També hem conegut al follet Oliver que ens ha deixat tot de pistes…
Unes altres olives les hem partit a la trituradora, allà en Sergi ens ha ensenyat com s’aixafava tot: pell, polpa i pinyol.
Hem entrat al trull i en Jordi ha posat la pasta que ha sortit de la trituradora als cofins, uns cabassos d’espart plans per per prensar-los i fer sortir l’oli.
Hem tastat l’oli, tot degustant una llesca de pa amb oli boníssima per berenar!
















